Dakgoot & bakgoot herstellen, vervangen & vernieuwen

Dakgootproblemen zijn één van de meest voorkomende zaken waar een dakwerker dient aan te werken. Niet alle de dakgoot herstellen & renoveren maar ook nieuwe dakgoten plaatsen.

Welke soort dakgoten bestaan er?

Soort goot Eigenschappen
Zelfdragende mastgoot ( rond ) De zelfdragende ronde mastgoot wordt met beugels aan het dakhout vastgemaakt. Deze kan ook voorzien worden van een geïntegreerde loodslab.
Zelfdragende bakgoot ( vierkant ) De zelfdragende vierkante bakgoot wordt met beugels vastgemaakt aan het dakhout en is zelfdragend.
Houten bakgoot Er wordt een houten goot getimmerd dewelke bekleedt wordt met lood, zink of kunststof. Deze goot wordt voorzien van een buitenbekleding in hout, kunststof of houtcomposiet.
Zakgoot of kilgoot De zakgoot of kilgoot vangt het water op tussen 2 hellende dakvlakken. De bekleding van de kilgoot bestaat uit zink, lood of kunststof. De kilgoot kan recht of schuin geplaatst worden.

Hout dakgoot herstellen & vervangen

Is de bekleding in de goot van je houten bakgoot kapot? Last van houtrot? Lekkende dakgoot herstellen? Op termijn kan door invloed van sneeuw, water, ongedierte, wind, erosie, UV-straling... het hout en de bekleding van de dakgoot niet meer waterdicht zijn, met een kapotte dakgoot als gevolg.

Het hout van de lijstgoot bijvoorbeeld kan op termijn door vochtproblemen gaan rotten of last hebben van houtworm. Slechte stukken hout met houtrot dienen vervangen te worden door nieuw hout. Denk maar aan de gootklos, houten sierlijst, houten buitenboeibord, houten planken van de bodem... alles dient vervangen te worden.

Buitenbekleding herstellen & vervangen

Maar ook de dakgootbekleding in hout komt op termijn los of gaat gaan rotten. Onbehandeld hout en tropische houtsoorten zoals Douglas, grenen, meranti, padouk, bankirai, teak, MDF... zullen door een slechte afwatering naar de waterafvoerbuizen in contact komen met water. Sneeuwwater zal door verstopping van de dakgoot in de goot blijven staan waardoor het water langs de straatkant naar beneden komt.

Wat kost een dakgoot hestellen of renoveren? De prijzen zijn afhankelijk van de soort uitvoering/constructie van de goot, de hoogte, de bekleding, bereikbaarheid... Wij raden aan om steeds de dakgoot prijzen te vergelijken bij verschillende dakwerkers in je buurt.

Zinken dakgoot herstellen & vervangen

Veel goten zoals de hanggoot en de bakgoot bestaan helemaal uit zink of zijn voorzien van een bekleding in zink. De dakgootbekleding in zink heeft het nadeel gevoelig te zin voor corrosie, werkt niet goed samen met andere materialen ( voorzie de afvoer + dakgoot in zink ) en zijn een stuk duurder dan een PVC dakgoot. Ook vernieuwingswerken, herstellingswerken en de kostprijs per uur aan zinken bakgoten zijn een stuk duurder.

De zinken goot is gevoelig voor lekkage doordat alles dient gesoldeerd te worden. De naden door door slechte installatie breken waardoor er waterinsijpeling plaatsvindt.

Op termijn kan het zijn dat je de dakgoot in zink dient te vervangen door loszittende delen ( kopschot, bakgoot, buitenhoek, binnenhoek, expansieband ), slechte beugelverankering, kapotte kraal, scheefhangen, breuk, loszittende lasnaad... Dan dien je zo snel mogelijk over te gaan tot het renoveren en herstellen vooraleer je meer problemen krijgt zoal doorslaand vocht.

PVC dakgoot herstellen & vervangen

Deze dakgoten zijn veel te verkrijgen in een tal van kleuren, zijn vrij goedkoop maar wel gevoelig aan breuk. PVC goten zijn moeilijk te herstellen waardoor vervanging meestal aan de orde is. Veel voorkomende problemen zijn loszittende beugels, verkleuring, insijpeling vocht, slechte aansluiting met de regenpijp, kapotte stukken, verstopping enz... Is jouw PVC dakgoot aan vervanging toe? Vergelijk hier de prijzen.

Prijzen dakgoten

Werkzaamheden Offerte
Dakgoot herstellen Offerte
Dakgoot vervangen Offerte
Dakgoot bekleden Offerte

Bespaar op uw dakwerken

Uw dakgoot plaatsen of dakgoot vernieuwen door een dakdekker of dakwerker? Vergelijk hier 4 dakwerken prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte