Dakoversteek & dakgootbekleding

De afwerking & bekleding van de dakoversteek, dakrand & daklijst van een hellend dak kan je in verschillende materialen laten uitvoeren. Wij geven een overzicht van de soorten, voor- en nadelen, prijzen per m² enz... Ook tips & advies omtrent renovatie en plaatsing van de dakoversteek.

Afwerking dakoversteek, dakrand & dakgootbekleding voor hellende daken

Er zijn een aantal mogelijkheden om de dakoversteek van de goot én de bekleding van de dakrand van bijvoorbeeld een puntgevel te vervangen met een mooie bekleding. De bekleding is verkrijgbaar in latten / planchetten en in plaatmateriaal.

 • Holkamer PVC afwerking
  PVC bekleding is waterdicht, licht, makkelijk te verwerken, rot niet en je hoeft het nooit te schilderen of te vernissen. Is vrij goedkoop, roest niet en is niet gevoelig voor schimmels en vocht. PVC is te verkrijgen in verschillende kleuren. De kern is hol.

 • PVC hardschuim
  Het hoofdprofiel bestaat uit gerecycleerd hard pvc-schuim met daarbovenop een toplaag in nieuw, hoogslagvast pvc-materiaal.

 • PVC houtcomposiet afwerking
  De bekleding van dakgoot en dakoversteek wordt afgewerkt met platen vervaardigd in een mengsel van hout en pvc en vormt een goed en milieuvriendelijk alternatief voor een bekleding in hardhout. Het is zeer onderhoudsvriendelijk, waterbestendig en heeft zeer een lange levensduur. Bovendien zijn er verschillende kleuren beschikbaar en kan de oppervlakte afgewerkt worden met een houtimitatie-reliëf.

 • Houtvezelplaten
  Zijn extreem stabiel, dicht, duurzaam, weerbestendig en kleurvast.

 • Tropisch hardhout afwerking
  Een een houten afwerking en bekleding van de dakgoot is mogelijk in houtsoorten zoals meranti, bankirai, teak... Hou wel rekening dat dergelijke houtsoorten op regelmatige wijze behandeld dienen te worden tegen UV-straling en vocht. Het voordeel is dat ze een warme en natuurlijke uitstraling hebben.

 • Basalt
  dakgootafwerking in plaatmateriaal op basis van basalt. Het voordeel is dat deze bekleding bewerkbaar is als hout, duurzaam als steen,temperatuur- en weerbestendig, brandveilig,100% recyclebaar en eenvoudig te buigen en te torderen.

Merken en fabrikanten

 • Twinson Deceuninck: Fabrikant houtcomposiet dakgootbekleding
 • Belface Deceuninck: Fabrikant PVC dakgootbekleding
 • Keralit: Fabrikant kunststof dakgootbekleding met UV-bestendige folie.
 • Trespa: Fabrikant houtvezel bekleding, gemaakt uit natuurlijke houtvezels
 • Rockpanel: Fabrikant gevelbekleding & dakgootbekleding op basis van basalt.
 • Kerrafront: Fabrikant kunststof dakgootbekleding met natuurlijke uitstraling van hout.
 • Werzalit : Werzalit is een innovatieve houtcomposiet van Duits fabricaat, opgebouwd uit fijne houtspaan met kunsthars.

Werkzaamheden & daktimmerwerken

Dakoversteek vervangen & vernieuwen

De basis van de dakoversteek van een woning met hellend dak bestaat meestal uit hout. Het spantendak schiet voorbij de gevel en vormt een oversteek. Deze wordt vervolgens afgewerkt plaatmateriaal in hout, composietmateriaal of PVC. Na verloop van tijd kan er door invloed van vochtproblemen houtrot ontstaan. Schimmels en ongedierte zorgen ervoor dat het hout gaan rotten waardoor het hout van de dakoversteek helemaal of gedeelte dient vervangen te worden. De timmerman zal een nieuwe dakoversteek timmeren.

Na stormweer met zware windstoten kan het zijn dat de bekleding van de dakoversteek loskomt. Dan dient de dakwerker de bekleding van de oversteek te vernieuwen of weer vast te plaatsen.

Dakrand & daklijst vervangen & vernieuwen

Ook de daklijst, de bovenste afsluiting van een muur langs de dakrand van de gevel moet op termijn herstelt of vervangen worden. Oud plaatmateriaal of houten daklijsten vervormen en rotten door invloed van vocht. Een dakwerker kan de dakrand herstellen of indien nodig volledig vernieuwen.

Prijzen dakoversteek

Werkzaamheden Offerte
Nieuwe dakgootbekleding plaatsen Offerte
Dakgootbekleding herstellen & renoveren Offerte
Nieuwe dakrand & daklijst plaatsen Offerte
Dakrand & daklijst herstellen & renoveren Offerte

Bespaar op uw dakwerken

Uw dakrandoversteek door een dakdekker of dakwerker? Vergelijk hier 4 dakwerken prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte
Het hoofdprofiel bestaat uit gerecycleerd hard pvc-schuim met daarbovenop een toplaag in nieuw, hoogslagvast pvc-materiaal.