Spantendak plaatsen, herstellen en renoveren

Ook het hout van het spantendak heeft nood aan renovatie of vernieuwing. Of heb je nood aan een herstelling? Of zijn nieuwe dakspanten plaatsen de beste optie?

Wat is het spantendak

De spantendak construtie wordt ook wel het sporendak genoemd bestaat uit verschillende houten spanten dewelke op regelmatige afstand tot elkaar geplaatst worden en worden gebruikt indien er geen draagmuren aanwezig zijn om gordingen op te laten rusten. De spanten hebben over het algemeen een driehoekige vorm, ze worden ook wel A-spanten genoemd.

Het spantendak wordt veel gebruikt bij de houten dakconstructie van moderne woningen en nieuwbouw woningen. De dikte van het gebruikte hout kan beperkt worden door de geringe afstand dat de sporenspanten van elkaar staan. ( 30 cm - 60 cm )

In tegenstelling tot de opbouw van het gordingendak, waar wordt gewerkt met houten gebinten, gordingen en kepers kunnen ze ter plaatse opgebouwd worden of makkelijk als préfabspanten naar de werf gevoerd worden.

Nieuw spantendak plaatsen

Het timmeren van een nieuw spantendak wordt meestal uitgevoerd in geïmpregneerd Douglas hout. Spantendak zelf maken? Laat de plaatsing en opbouw van een spantendak steeds over aan een ervaren dakwerker. Prijs nieuw spantendak plaatsen nodig? Vraag hier steeds een offerte aan en vergelijke de prijzen en kosten.

Spantendak vernieuwen & renoveren

Ook het sporendak kan op termijn te kampen hebben met dakproblemen. Denk maar aan het kromtrekken van de spantbenen, rottend hout ten gevolge van tocht, condensatie, vocht, schimmel, innestelen van ongedierte zoals zilvervisjes, wespen, torren, vliegen of muggen, houtworm... Dan is het spantendak renoveren of helemaal vervangen de beste optie. Niet enkel het zadeldak maar ook het spantenhout van de dakkapel en dakgoot dient ten gevolge van dakproblemen vervangen of herstelt te worden.

Spantendak isoleren

Spantendak isoleren? Dankzij de modulaire afmeting tussen de spantbenen ( 30 cm - 60 cm ) en de dikte/hoogte van het spantbeen ( 18 cm - 22 cm ) zijn deze makkelijk te isoleren met dakisolatie. Meestal zal men glaswol isolatiedekens gebruiken om het spantendak te isoleren. Dakisolatie laten plaatsen? Vergelijk steeds de prijzen bij enkele dakwerkers.

Prijzen spantendak

Daktimmerwerken Offerte
Nieuw spantendak plaatsen Offerte
Spantendak vervangen & renoveren Offerte
Dakisolatie spantendak plaatsen Offerte

Bespaar op uw dakwerken

Uw spantendak plaatsen door een dakdekker of dakwerker? Vergelijk hier 4 dakwerken prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte