Schoorsteenrenovatie

Wat valt er onder de loodwerken van een dakwerker? Welke loodwerken kan je laten uitvoeren aan een plat dak, schouw of dakkapel?

Loszittend lood vervangen, loketlood vervangen, gescheurd lood vernieuwen, lood schoorsteen vervangen enz... alle lood- en zinkwerken dragen bij tot het vernieuwen ervan.

Loketlood schoorsteen aanbrengen

Lood schoorsteen plaatsen of los lood schouw vervangen? De vakman gespecialiseerd in loodwerken zal het gewoon vlak bladlood, ribbellood ( waterkering dakvlakvenster ), préfab lood, gekleurd lood (terracotta / zwartgrijs) of préfab loketlood vervangen door nieuw lood.

Lekkende schoorsteen? Een loodslab zorgt voor een waterdichte verbinding tussen met metselwerk van de schouw en het dak. Een dakkapel met gemetste zijwanden zal voorzien worden van trapsgewijs geplaatst lood, alsook zal een loodslab aangebracht worden om de waterkering te garanderen bij de plaatsing van ramen van de dakkapel en bij de plaatsing van een veluxraam. Na verloop van tijd kan het zijn dat de waterdichting niet meer voldoet waardoor dat er waterinsijpeling kan plaatsvinden, met alle problemen nadien. Slecht loodwerk vervangen is de beste optie.

Er bestaat ook een loodvrije universele aansluit- en afdichtingsband voor de waterdichte afwerking van aansluitingen tussen dak en metselwerk van schoorstenen of andere wandaansluitingen. Een andere optie is het plaatsen van loodloketten in de trapsgewijze voegen van de schoorsteen. Deze zijn als préfab-loodloketten verkrijgbaar.

Legering schouw

Achter de schouw bevindt zich meestal een goot in lood en zorgt voor een goede afwatering. De dakwerker zorgt voor de plaatsing van loden legeringen en het vervangen van legeringen aan de schoorsteen. Los lood achter de schoorsteen dient herstelt te worden. Deze goot wordt ook wel de zalinggoot genoemd.

Voetlood plaatsen plat dak

Voetlood wordt gebruikt op de plaats waar het plat dak wordt onderbroken door bijvoorbeeld een gevel. Het voetlood wordt in de voeg van het metselwerk geplaatst. Het lood inslijpen in een bestaande muur zal nodig zijn bij bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuw plat dak tegen een bestaande muur. Het lood inmetselen neemt plaats bij nieuwbouw. De loodslab wordt over de ganse breedte van het dak geplaatst. Voetlood is te verkrijgen op rol maar ook in préfab-loodelementen. Een correcte plaatsing is zeer belangrijk om de waterkering tussen het plat dak en de muur te verzekeren.

Loodwerken dakgoten

Ook zelfdragende dakgoten met geïntegreerde loodslabben of houten bakgoten zijn uitgewerkt met lood. Als de aansluiting breekt of slecht geplaatst is, zal er water insijpelen. Herstel dit zo snel mogelijk ! Om de schouw extra te beschermen kan je deze impregneren met een waterkerend product.

Prijzen loodwerken

Werkzaamheden Offerte
Nieuwe loodslab plaatsen Offerte
Lood schoorsteen vervangen Offerte
Lood dakkapel vervangen Offerte
Lood plat dak vervangen Offerte
Metselwerk renoveren / Deksteen vervangen / Schoorsteenkanaal vervangen Offerte

Bespaar op uw dakwerken

Uw zinkwerken door een dakdekker of dakwerker laten plaatsen? Vergelijk hier 4 dakwerken prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte