Zinken dak renoveren

Zinken dak renoveren? 

Zink heeft een blinkend metaalkleurig aspect dat op natuurlijke wijze na verloop van tijd patineert. Na montage krijgt het geleidelijk een egaal half-mat aspect. Zink wordt zowel op daken toegepast alsook tegen gevels. Door vervuiling zal zink gaan patineren. Niet dat dit negatief is voor het dak, het beschermt tegen weersinvloeden en vervuiling. Het is een populair materiaal omdat het makkelijk kan toegepast worden op ronden en gebogen daken, alsook op licht hellende daken ( daken vanaf 3° helling 5% ).

Een juiste plaatsing = hoge levensduur

Zink wordt via banen geplaatst met staande naad ( standaard 25 mm). De geprofileerde banen worden met klangen bevestigd, in de meeste gevallen met vaste klangen bovenaan en verdeeld over hun volledige lengte met schuifklangen. Deze klangen, bevestigd op het draagvlak, worden samen met de reliëfs van de banen gesloten. Op deze manier is de bevestiging van de zinkbanen onafhankelijk van de bevestiging van de afwerkingsstukken zodat er geen afbreuk aan het esthetische zicht noch de waterdichting is.

Oud zinkdak verwijderen & renoveren

Is uw oud zinken dak versleten? Last van lekkage en waterinsijpeling in het dak? Laat het dan op tijd vervangen.

De onderliggende bebording / plaatmateriaal kan houtrot bevatten waardoor het dient vervangen te worden.

Ook kan het zijn dat de dakisolatie dient vervangen te worden door nieuwe matten / isolatieplaten.


Prijs zinken dakbedekking

In onderstaande tabel vind je richtprijzen voor het plaatsen van zink. De prijzen zijn per m², inclusief btw en montage.

Soort zink Richtprijs per m² Levensduur Offerte
Zink 7/10 € 65 – € 75 70-100 jaar (of langer) Offerte
Gepatineerd Zink 7/10 enkelvoudige naad € 90 – € 110 70-100 jaar (of langer) Offerte

Bespaar op uw dakwerken

Uw zinkendak renoveren of zink vernieuwen door een dakdekker of dakwerker? Vergelijk hier 4 dakwerken prijzen via 1 offerte-aanvraag. Start uw offerte